ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید:
عضویت در خبرنامه
آدرس ایمیل شما ثبت شد. از عضویت شما در خبرنامه متشکریم.
آخرین کارگاه آموزشی برای مادران و دختران سوادآموز در سال ۹۶، با استقبال گستردهی سوادآموزان برگزار شد. همهی صندلیها پر بود و عدهای مجبور شدند خارج از فضای کلاس مباحث را دنبال کنند. در این کارگاه سرفصلهای آموزشی زیر ارائه شد:
پس از پایان کارگاه، از سوادآموزانی که احتمال ابتلا به دیابت در آنها تشخیص داده شد، تست قندخون گرفته شد.
دیابت یکی از شایعترین و پرخطرترین بیماریها در بین زنان است. براساس مطالعات سند ملی مقابله با فقر، «دیابت» پرهزینهترین بیماری در نظام بهداشت و درمان کشور است. سالانه بیش از ۲۰ درصد هزینهی سلامت کشور صرف درمان بیماری دیابت میشود. این نرخ در استانهای یزد و قزوین حدود ۴۰ درصد مخارج را شامل میشود. اگر آخرین حسابهای ملی سلامت را مبنا قرار دهیم (سال ۱۳۹۴) میتوان برآورد کرد که در این سال بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان از مخارج بهداشت و درمان کشور (حدود ۵ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از سوی مردم و سازمانهای بیمهای) به این بیماری اختصاص داشته است. این مبلغ معادل ۵ برابر کل بودجۀ آموزش عالی کشور و تقریباً معادل کل بودجۀ آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۴ است. لازم به ذکر است که سهم هزینههای درمان انواع سرطانها در سال تنها حدود ۲ درصد مخارج سلامت کشور را شامل میشود.
این همه در شرایطی است که نرخ شناسایی بیماری دیابت در ایران بسیار پایین است و تنها ۵۰ درصد بیماران مبتلا شناسایی میشوند. طی ۱۵ سال اخیر تعداد بیماران دیابتی شناساییشده (مراجعهکننده به نظام درمان) از ۲.۱ میلیون نفر به بیش از ۴.۶ میلیون نفر افزایش یافته و برآوردها از وجود بیش از ۸ میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور حکایت دارد. سن ابتلا به دیابت در ایران حدود ۱۰ سال کمتر از میانگین کشورهای توسعهیافته است. این بیماری بیش از هر چیز به سبک زندگی (الگوی تغذیه و تحرک فیزیکی) بستگی دارد.
منبع: کانال سیاستگذاری اجتماعی ( https://t.me/Omidi_Reza)
آدرس ایمیل شما ثبت شد. از عضویت شما در خبرنامه متشکریم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.