کودکان پیشدبستانی و آشنایی با کتاب
بسیاری از ما، هر چند خود زیاد اهل مطالعه نباشیم، عادت به مطالعه را به عنوان یک ارزش میشناسیم. مطالعه برای ما چه میکند؟
- مطالعه دایره واژگان و اطلاعات ما را گسترش میدهد، و قدرت تفکر ما را بهبود میبخشد.
- مطالعه ما را با شخصیتهای مهم و تاثیرگذار تاریخ آشنا میکند و مجالی برای بودن در کنارشان بهواسطه خواندن زندگینامه و افکارشان فراهم میکند.
- مطالعه ما را به گذشته و آینده میبرد. ما را به سرزمینهای دور و نزدیک میبرد و فرصت زیستن در دنیاهایی که امکان زیستن در آنها را نداریم فراهم میکند.
این ویژگی مطالعه به ویژه برای ساکنان مناطق محروم که امکان خروج از فضا و شرایط فعلی زندگی برایشان فراهم نیست، اهمیت زیادی دارد.
با توجه به این دلایل و دلایل بسیار دیگر، یکی از تلاشهای ما در کتابخانه طلوع ایجاد عادت به مطالعه در کودکان، از جمله دانشآموزان پیشدبستانی مؤسسه بوده است.
برای رسیدن به این هدف دو جلسهی آشنایی در ابتدای سال تحصیلی داشتیم و درباره کتاب و دوستی با کتاب با بچهها صحبت کردیم. در ادامه سال تحصیلی تاکنون، دو هفتهای یک بار هر دانشآموز دو کتاب انتخاب میکند و به امانت میبرد.
بچهها در این مدت در زمینهی آشنایی با کتاب نسبت تغییرات واضحی داشتهاند. آنها کتاب را میشناسند، میتوانند با توجه به تصاویر کتابها کتاب مورد علاقهشان را انتخاب کنند، در انتخاب کتاب به دوستانشان کمک میکنند و درباره کتابهایی که تاکنون به امانت بردهاند گفتگو میکنند و نظر میدهند. رشد آنها در این زمینه بیش از بسیاری از کودکان هم سن و سالشان، حتی دانشآموزان پیشدبستانیهای مناطق متوسط و مرفه شهر، به نظر میرسد.
امیدواریم که امانتدهی منظم کتاب به کودکان، در پیشدبستانیها و مدارس کشور به یک برنامهی دائم تبدیل شود.
با توجه به استفادهی زیاد دانشآموزان پیشدبستانی از کتابهای گروه سنی الف، بسیاری کتابهای این گروه کتابخانه مستعمل شدهاند و در سال تحصیلی آینده قابل استفاده نخواهند بود. به همین دلیل از نمایشگاه کتاب تهران تعداد زیادی کتاب برای این گروه سنی تهیه کردیم.