معرفی فیلم نویسندگان آزادی (Freedom Writers)

شناسنامه فیلم

کارگردان: ریچارد لاگراونیس (Richard LaGravenese)
سال تولید: ۲۰۰۷
کشور:‌ آمریکا
مدت زمان: ۱۲۲ دقیقه
ژانر: داستانی، زندگی‌نامه
موضوع اصلی:‌ آموزش به دانش‌آموزان محروم
کلیدواژه‌ها: معلم، محرومیت، مهاجرت، اقلیت، امید، تلاش، زن، آموزش، مدرسه، نوشتن
مناسب برای گروه سنی: نوجوان، جوان، میانسال، سالمند
زبان اصلی فیلم: انگلیسی به همراه زیرنویس فارسی

«چرا باید به تو احترام بگذارم؟ برای این‌که معلمی؟ من اصلا تو را نمی‌شناسم! از کجا بدانم که تو یک دروغ‌گو نیستی که آن‌جا ایستاده‌ای؟ از کجا بدانم که آدم بدی نیستی؟ من نمی‌خواهم به خاطر این‌که به تو می‌گویند معلم، برایت احترام بگذارم!»

صحبت یک دانش‌آموز نوجوان در فیلم

خلاصه داستان

این فیلم، بر اساس کتاب «خاطرات نویسندگان آزادی» ساخته شده است. این کتاب، دربردارنده‌ی خاطرات واقعی یک معلم به نام «ارین گرووِل» (Erin Gruwell) و دانش‌آموزان کلاس اوست. خاطراتی که دانش‌آموزان در کلاس ادبیات انگلیسی درباره‌ی زندگی روزمره‌ی خود نگاشته‌اند.

ارین به عنوان معلم وارد مدرسه‌ای در یکی از مناطق مهاجرنشین آمریکا می‌شود. مدرسه‌ای که پیش از این، یکی از مدارس موفق شهر بوده ‌است اما بعد از اجرای قانون اجباری فراگیرسازی، مجبور شده‌است، دانش‌آموزان مهاجر و محروم را هم در کنار سایر دانش‌آموزان بپذیرد و اینک تنش‌های نژادی زیادی را در میان دانش‌آموزان تجربه می‌کند.

ارین از سویی در مقابل دانش‌آموزانی قرار می‌گیرد که هرکدام‌شان عضوی از یک باند بزهکاری یا فروش مواد مخدر هستند، تفریح اصلی آن‌ها راه‌انداختن دعواهای خیابانی است و به او اعتماد ندارند. و از طرف دیگر در مقابل کادر مدرسه‌ای قرار می‌گیرد که نسبت به این دانش‌آموزان بدبین هستند و امیدی به پیشرفت آن‌ها ندارند.

حضور این معلم در دبیرستان سرآغاز تغییراتی تعیین‌کننده است … .

(معلم از دانش‌آموزان سؤالاتی می‌پرسد و کسانی که پاسخ‌شان مثبت است، به خط قرمز نزدیک می‌شوند.)
–  چه کسانی تا به حال در زندان یا کانون اصلاح و تربیت بوده‌اند؟
– اردوگاه‌های پناهندگی هم حساب هستند؟
 بستگی به نظر خودتان دارد.
دانش‌آموز به خط قرمز نزدیک می‌شود.

(یک صحنه از فیلم)

 

برخی از نکات آموزشی که ارین در تدریس خود از آن‌ها بهره می‌جوید عبارت‌اند از: استفاده از رویکرد طرح مساله و گفتگوهای کلاسی، استفاده از نمونه‌های تاریخی، برنامه‌ریزی برای بازدیدهای کلاسی، دعوت از فعالان اجتماعی برای حضور در کلاس، استفاده از کتاب‌هایی با تجربه‌هایی نزدیک به تجربیات دانش‌آموزان و ایجاد حس همدلی و همکاری بین دانش‌آموزان.

بنیاد «نویسندگان آزادی»

بنیادی با نام «نویسندگان آزادی» از سال ۱۹۹۷ توسط ارین گروول تأسیس گردیده است و بر اساس تجربه‌های این معلم فعالیت می‌کند.

این بنیاد با تکیه بر آموزش معلمان، تدوین برنامه‌های آموزشی، دعوت از معلمان و حمایت از دانش‌‌آموزان محروم،‌ برای از بین بردن بی‌عدالتی‌های آموزشی می‌کوشد و به دنبال ایجاد جامعه‌ایست که در آن هیچ دانش‌آموزی از تحصیل بازنماند.

بنیاد نویسندگان آزادی معتقد است که «تنها با ایثار خود برای جامعه است که می‌توانیم بر سیستم آموزشی تاثیر بگذاریم و آن را متحول کنیم».

(برای اطلاعات بیشتر می‌توایند به وبسایت بنیاد نویسندگان آزادی مراجعه کنید.)

من در یک خانواد مرفه و تحصیل کرده بزرگ شده‌ام. بارها از خودم پرسیده‌ام، چرا همه‌ چنین فرصت‌هایی برای تحصیل ندارند؟ و چرا من پشتیبان کودکانی نباشم که فرصتی مشابه با آن چه که خودم داشته‌ام، در اختیار ندارند؟

ارین گروول

 

اقتباس برخی از مطالب از سایت «شبکه‌ی تسهیلگران آموزشی» (tashilgar.net)

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *